Βιογραφικό ψυχολόγου

Λίγα λόγια για εμένα

Βιογραφικό ψυχολόγου - Ευφροσύνης Αναγνωστοπούλου

Πραγματοποίησα τις σπουδές μου

Βιογραφικό ψυχολόγου - Ψυχολόγος παλλήνη, αθήνα

στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο Τμήμα του Πρόγραμματος Ψυχολογίας. Στη συνέχεια ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές (Msc) στο Αμερικάνικο κολέγιο λαμβάνοντας το μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Εφαρμοσμένη Ψυχολογία με Ειδίκευση στην Συμβουλευτική. (Msc in Applied Psychology/Specialization in Counseling). Η διπλωματική εργασία μου είναι δημοσιευμένη στη βιβλιοθήκη του Deree και έχει ως τίτλο "Narcissism and Facebook: μια μελέτη σε ελληνικό δείγμα." Η μελέτη μου εξετάζει τη σχέση μεταξύ των ναρκισσιστικών χαρακτηριστικών προσωπικότητας και τη χρήση του Facebook.  Καθώς επίσης συνεργάζομαι με το Αιγινήτειο νοσοκομείο Αθηνών.

Είμαι κάτοχος Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος Ψυχολόγου με αριθμό Πρωτοκόλλου 3414.

Η εκπαίδευσή μου ως θεραπεύτρια αφορά στην Θεραπεία Συμπεριφοράς των Διαταραχών Άγχους που πραγματοποιήθηκε από το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής (Ε.Π.Ι.Ψ.Υ) – την Α” Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών – Αιγινητείου Νοσοκομείου – και την Μονάδα Θεραπειών Συμπεριφοράς του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Αθηνών. Στη διετή αυτή ειδίκευση η διπλωματική μου εργασία έχει ως τίτλο  "Ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή και οικόγενεια¨ όπου εξετάζει το ρόλο της οικογένειας στα άτομα που πάσχουν από Ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή.

Παράλληλα με την ψυχοθεραπευτική μου εκπαίδευση, παρακολούθησα πολλά εξειδικευμένα εκπαιδευτικά σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα και κατέχω πιστοποιητικό εκπαίδευσης και επιμόρφωσης στη Δυσλεξία και τις Μαθησιακές Δυσκολίες καθώς και πιστοποιητικό επιμόρφωσης στην Επιστήμη της Ευτυχίας- "Science of Happiness" του Πανεπιστημίου Berkeley. Τελευταία συνεχίζω τις σπουδές μου στη Θετική Ψυχολογία - Positive Psychology".

Έχω εργαστεί ως Συμβουλευτική Ψυχολόγος στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ε.Κ.Κ.Α), Στο Δήμο Παλλήνης στην Κοινωνική Υπηρεσία, στην Παμμακάριστο «Ίδρυμα για το παιδί» όπως επίσης και στον Ο.ΚΑ.ΝΑ.

Είμαι μέλος στην Επιστημονική Εταιρία Σπάνιων Παθήσεων και Ορφανών Φαρμακων (Ε.Ε.Σ.Π.Ο.Φ)

Έχω παρακολουθήσει πανευρωπαϊκά και πανελλήνια επιστημονικά συνέδρια που αφορούν στην πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία των ψυχικών διαταραχών και στην παρουσίαση πρόσφατων επιστημονικών ερευνών και αποτελεσμάτων τους.