ΤΡΑΥΜΑ

Ψυχολογικό τραύμα είναι μια συναισθηματική βλάβη, που συνήθως προκύπτει από μια εξαιρετικά αγχωτική ή απειλητική κατάσταση για τη ζωή, η οποία μπορεί να διαρκέσει μερικές ώρες ή ακόμα και χρόνια.Το ψυχολογικό τραύμα μπορεί να έχει προκληθεί από σωματική, συναισθηματική, ψυχολογική ή σεξουαλική κακοποίηση.

Εάν έχετε έρθει σε αυτό το σημείο της ιστοσελίδας μου, θα πρέπει να έχετε βρει το θάρρος και αρχίσει να ψάχνετε για ένα δίκτυο υποστήριξης.

Η κακοποίηση σαν λέξη μπορεί για πολύ καιρό να ήταν ξένη προς εσάς. Για να παραδεχτείς ότι έχεις κακοποιηθεί, δεν είναι πάντα εύκολο, ειδικά αν ο υβριστής ήταν  κάποιος που θεωρούσες αξιόπιστο, και έτρεφες συναισθήματα  αγάπης και εκτίμησης. Μπορεί να τον/την έχετε συγχωρέσει και να του δώσατε και άλλες ευκαιρίες, αλλά η εμπιστοσύνη σας έπαψε να υπάρχει και εσείς τραυματιστήκατε.

Ωστόσο, πρέπει να ήρθε ένα σημείο καμπής στη ζωή σας όπου συνειδητοποιήσατε ότι έχετε αποξενωθεί από όλους τους φίλους σας, δημιουργήσατε έναν τοίχο απορρήτου με τους γονείς σας, ίσως είχατε την ανάγκη να φοράτε μακρυμάνικα για να καλύψετε τις μελανιές στο σώμα σας. Συναισθηματικά, μπορεί να χάσατε το κέφι σας για τη ζωή. Η εμπιστοσύνη σας και τα επίπεδα αυτοεκτίμησης έχουν μειωθεί και έχετε πειστεί ότι δεν αξίζετε πολύ. Η εικόνα του σώματός σας έχει αλλάξει και έχετε πολύ λίγη συμπάθεια για το ποιος είστε. Εάν οποιοδήποτε από τα παραπάνω ισχύει και θα θέλατε να εξετάσουμε μερικές από τις επαναλαμβανόμενες αναμνήσεις, σκέψεις, ή αναδρομές στο παρελθόν σχετικά με τα γεγονότα του παρελθόντος ή τις σχέσεις, θα ήθελα να σας προσφέρω ένα εμπιστευτικό και μη επικριτικό χώρο όπου μπορείτε να προσπαθήσετε να σταδιακά να επανασυνδεθείτε με τον εαυτό σας , το σώμα σας , και ένα άλλο ανθρώπινο ον. Οι επιθυμίες σας και οι ανάγκες σας θα γίνουν σεβαστές και η θεραπεία θα προχωρήσει  με την ταχύτητα και το βάθος που εσείς επιθυμείτε.