ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ

Διαδικτυακή Συνεδρία

Διαδικτυακή Συνεδρία ή Διαδικτυακή συμβουλευτική είναι η παροχή επαγγελματικών υπηρεσιών ψυχικής υγείας μέσω διαδικτύου. Οι εν λόγω υπηρεσίες προσφέρονται κατά κανόνα μέσω email, τσατ σε πραγματικό χρόνο ή βιντεο-συσκέψεων.Ορισμένοι θεραπευόμενοι χρησιμοποιούν τη διαδικτυακή συμβουλευτική σε συνδυασμό με την παραδοσιακή δια ζώσης ψυχοθεραπεία, ενώ συνεχώς αυξανόμενος αριθμός θεραπευομένων χρησιμοποιεί τη διαδικτυακή συμβουλευτική αντικαθιστώντας πλήρως τις παραδοσιακές επισκέψεις στο γραφείο ενός θεραπευτή ή θεραπεύτριας.

Παρότι κάποιες μορφές τηλε-ψυχολογίας χρησιμοποιούνται εδώ και πάνω από 35 χρόνια, η έλευση του Διαδικτύου και των συστημάτων βίντεο-τσατ, καθώς και η αυξανόμενη χρήση ευρυζωνικών συνδέσεων έχουν συνεπιφέρει άνθηση της διαδικτυακής ψυχοθεραπείας. Όλο και περισσότεροι συμβουλευόμενοι απευθύνονται σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας για συνεδρίες μέσω διάφορων μορφών διαδικτυακής συμβουλευτικής όπως βιντεο-συσκέψεις, τσατ σε πραγματικό χρόνο ή ασύγχρονο email, είτε σε συνδυασμό με τις παραδοσιακές δια ζώσης συνεδρίες είτε αποκλειστικά.

Σε ποιούς απευθύνεται

Εξυπηρετεί ανθρώπους που δεν έχουν τη δυνατότητα να έρθουν στο γραφείο του θεραπευτή ή της θεραπεύτριας είτε λόγω απόστασης είτε λόγω προγράμματος αλλά και λόγω διαφόρων θεμάτων υγείας. Δε μπορούν ή δε θέλουν να μετακινηθούν από τον χώρο τους. Βρίσκονται μακριά από το γραφείο της ψυχολόγου. Χρειάζονται περιστασιακά την συμβουλή της.  Δεν έχουν την άνεση καταβολής του ανάλογου ποσού που χρειάζεται για μία διαπροσωπική συνεδρία.

Η διαδικτυακή συμβουλευτική, μπορεί να λειτουργήσει συμπληρωματικά με τις “παραδοσιακές” συνεδρίες, καθώς και συμβουλευτικά-υποστηρικτικά για μια σύντομη χρονική περίοδο σε μια πληθώρα θεμάτων, αλλά δεν μπορεί να υποκαταστήσει την πρόσωπο-με-πρόσωπο επικοινωνία. Επίσης συνίσταται σε ανθρώπους που χρησιμοποιούν ελάχιστα τις υπηρεσίες υγείας.

Η Διαδικτυακή συμβουλευτική δεν συνιστάται σε άτομα που πάσχουν από κάποια σοβαρή διαταραχή ή στην παρούσα φάση βιώνουν σοβαρότατη κρίση. Οι προαναφερθέντες Θα πρέπει να ζητήσουν άμεσα ψυχολογική ή/και ψυχιατρική βοήθεια.

Πλεονεκτήματα

• Η διαδικτυακή συμβουλευτική παρέχει μεγαλύτερη ευκολία και ευελιξία με τον προγραμματισμό των ραντεβού.
• Χρονική αποδοτικότητα – δεν χρειάζεται, εάν μένετε μακριά από το γραφείο του ψυχολόγου, να διανύετε μεγάλες αποστάσεις προς και από το ραντεβού.
• Ευκολότερη πρόσβαση στην υπηρεσία από για όσους δεν μπορούν να εγκαταλείψουν το σπίτι ή ταξιδεύουν συχνά.
• Η διαδικτυακή συμβουλευτική είναι πιο αποτελεσματική, δεδομένου ότι ο συμβουλευόμενος αισθάνεται πιο άνετα και λιγότερο αμήχανα απ’ ότι αν βρισκόταν στο πιο παραδοσιακό πλαίσιο του γραφείου. Ως εκ τούτου, είναι πιθανότερο να ανοιχτεί πιο εύκολα, επιτρέποντας στον ψυχολόγο να τον βοηθήσει καλύτερα.
• Η διαδικτυακή συμβουλευτική είναι πιο οικονομική σε σχέση με την παραδοσιακή πρόσωπό με πρόσωπο συνεδρία.

Απόρρητο

Όπως κάθε συνεδρία ψυχολόγου, έτσι και η διαδικτυακή συνεδρία διέπεται από το Aπόρρητο του Ψυχολόγου. Άρση του απορρήτου και ενημέρωση συγγενών ή οικείων προσώπων ή των αρμοδίων αρχών πραγματοποιείται μόνο σε περιπτώσεις που υπάρχει κίνδυνος το άτομο να προβεί σε επικίνδυνες ενέργειες εναντίον του εαυτού του ή κάποιου άλλου ατόμου.

Σε περίπτωση παραβίασης του απορρήτου από τρίτους με υπαιτιότητα του πελάτη ο ψυχολόγος δεν φέρει ουδεμία ευθύνη. Για κάθε ψευδή δήλωση του πελάτη δεν ευθύνεται ο ψυχολόγος. Τα στοιχεία επικοινωνίας σας θα χρησιμοποιηθούν μόνο για την έκδοση της απόδειξης σας, η οποία θα σας αποσταλεί ταχυδρομικώς στην διεύθυνση που θα μου υποδείξετε.

Διαδικασία Κράτησης

Η κράτηση σας μπορεί να πραγματοποιηθεί σε 4 απλά βήματα. Η υπηρεσία μας χρησιμοποίει την τεχνολογία Skype. Για να χρησιμοποιήσετε αυτή τη υπηρεσία θα πρέπει να έχετε δημιουργήσει ένα λογαριασμό. Εάν δεν έχετε ένα λογαριασμό παρακαλούμε πατήστε εδώ. 

Βήμα 1ο
Μέσω του eShop επιλέξτε το πακέτο διαδικτυακής συνεδρίας που σας ενδιαφέρει.

Βήμα 2ο
Συμπληρώστε τα στοιχεία επικοινωνίας σας.

Βήμα 3ο
Με βάση την υπηρεσία που έχετε επιλέξει απαιτείται και η ανάλογη πληρωμή. Σε περίπτωση που έχετε επιλέξει να πληρώσετε μέσω Paypal και δεν διαθέτετε λογαριασμό παρακαλώ πατήστε εδώ για να εγγραφείτε.

Βήμα 4ο
Η διαδικασία κράτησης της διαδικτυακής συνεδρίας σας έχει ολοκληρωθεί . Θα λάβατε email επιβεβαίωσης με τα στοιχεία κράτησης του ραντεβού σας το όνομα λογαριασμού μου στο skype και περεταίρω πληροφορίες.