Οικειότητα – Ήσουν τόσο απόμακρος που ξέχασα ότι υπήρχες

οικειότητα
Η οικειότητα - Ήσουν τόσο απόμακρος που ξέχασα ότι υπήρχες..
Είναι κάποιοι άνθρωποι που όλοι λίγο πολύ τους έχουμε συναντήσει σε αυτή τη ζωή.. άνθρωποι που νομίζεις ότι είναι εκεί αλλά στην ουσία δεν είναι με όλο τους το «είναι»..σαν τα ξεραμένα φυτά στην γλάστρα που δεν σου προσφέρουν κάτι, παραμόνο είναι εκεί υπενθιμίζοντάς σου ότι χρειάζεται να τα ξεριζώσεις και να φυτέψεις καινούργια... ξέρεις.. είναι αυτοί που λες «δεν μπορεί, είναι λίγο ξεραμένοι.. αλλά θα ανθίσουν μωρέ που θα πάει..» και έτσι καταλήγει να υπάρχει μια διάχυτη μιζέρια στην ατμόσφαιρα.. σαν αυτό το φαγητό που έχεις μεγάλες προσδοκίες ότι θα βγει απολαυστικό και γευστικό και πάντα είναι κατώτερο των προσδοκιών σου..(μεταξύ μας, γιατί δεν αλλάζεις την συνταγή;)
Α! και είναι και μια άλλη  κατηγορία, αυτοί που "περνάνε και δεν ακουμπάνε".. ναι, ναι αυτοί που πραγματικά τους συμβαίνει αυτό - γιατί σε αυτούς συμβαίνει- συμβαίνει γιατί δεν ξέρεις ποιοι είναι! Ούτε οι ίδιοι ξέρουν και για αυτό δεν είναι ικανοί να αφήσουν κανένα ψυχικό αποτύπωμα επάνω σου.. είναι εκείνοι που δεν μπορούν να συνδεθούν γιατί δεν έχουν ταυτότητα και γιατί δεν έχουν μάθει να το κάνουν.. πόσο κρίμα..
Σίγουρα όμως πάντα θα υπάρχουν και αυτοί που θα είναι φάροι αναμμένοι για εσένα κατά τη διάρκεια της ζωής σου..και εσύ για αυτούς και για αυτό τον λόγο είσαι ευγνώμων! Μπορώ να συνεχίσω την λίστα αλλά θα αρκεστώ στις παραπάνω κατηγορίες προς το παρόν..
Και εδώ είναι που έρχεται η μαγική εκείνη λέξη. Το απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχημένης σχέσης!
Η οικειότητα..( intimacy η γνωστή). Η οικειότητα πάντα εμπεριέχει ρίσκο.
Είτε μιλάμε για φιλία είτε για ερωτική σχέση, η οικειότητα είναι ένα ρίσκο που λίγοι άνθρωποι είναι πρόθυμοι να πάρουν ή τουλάχιστον να προσπαθήσουν. Μόνο έτσι επιτυγχάνεται η υπέρβαση στις ανθρώπινες σχέσεις. Από το flat στο ουσιώδες. Από το κρύο στο ζεστό. Από την απόσταση στην επαφή.
Η οικειότητα είναι το συναισθηματικό μας φαγητό, το σπιτικό με αγάπη φτιαγμένο φαγητό σε αντίθεση με τον fast food κόσμο των σχέσεων που ζούμε..
Ωστόσο όπως καλά γνωρίζεις τα αγαθά κόποις κτώνται οπότε η οικειότητα για να  επιτευχθεί θέλει προσπάθεια και χρόνο και από τις δυο μεριές.. Η διαδικασία του να ανοιχτείς στον σημαντικό άλλο είτε είναι φίλος είτε ερωτικός σύντροφος , θέλει υπομονή αλλά και θάρρος. Να ξέρει ο άλλος την καλή αλλά και την κακή πλευρά σου και να σε αγαπάει για αυτό..και κάπως έτσι χτίζεται και ο άλλος ακρογωνιαίος λίθος των σχέσεων, η εμπιστοσύνη.
Εάν δεν υπάρχει οικειότητα είναι σαν μην υπάρχει σχέση, σαν να υπάρχει πάντα ένα σεντόνι ανάμεσα σε εσένα και στον άλλο..αυτό το συναίσθημα που σε παγώνει.. και αν προσπάθησες  φορές πολλές να το βγάλεις απο την μέση, ο άλλος πάντα το επανέφερε εντέχνως.. Αξίζει να είσαι σε τέτοιες σχέσεις;  'Όχι, είναι η απάντηση..Σαφώς οι ευκαιρίες πρέπει να δίνονται, αλλά εάν ο άλλος θέλει να ζήσει με το σεντόνι του, ας ζήσει με αυτό..!
We are our choices..
Ήσουν τόσο απόμακρος που ξέχασα ότι υπήρχες..
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο στα social media: