Ψυχολόγος online – Διαδικτυακή Συνεδρία

Ψυχολόγος online – Διαδικτυακή Συνεδρία

Ψυχολόγος online ή Διαδικτυακή Συνεδρία ή Διαδικτυακή συμβουλευτική είναι η παροχή επαγγελματικών υπηρεσιών ψυχικής υγείας μέσω διαδικτύου.

Σας προσφέρω τις εν λόγω υπηρεσίες σε πραγματικό χρόνο μέσω βιντεο-κλήσεων, μέσω τηλεφώνου και μέσω ανταλλαγής μηνυμάτων ή e-mail. Ορισμένοι θεραπευόμενοι χρησιμοποιούν τη διαδικτυακή συμβουλευτική σε συνδυασμό με την παραδοσιακή δια ζώσης ψυχοθεραπεία, ενώ συνεχώς αυξανόμενος αριθμός θεραπευόμενων χρησιμοποιεί τη διαδικτυακή συμβουλευτική αντικαθιστώντας πλήρως τις παραδοσιακές επισκέψεις στο γραφείο ενός θεραπευτή ή θεραπεύτριας.

Παρότι κάποιες μορφές τηλε-ψυχολογίας χρησιμοποιούνται εδώ και πάνω από 35 χρόνια, η έλευση του διαδικτύου και των συστημάτων video chat, καθώς και η αυξανόμενη χρήση ευρυζωνικών συνδέσεων, έχουν συνεπιφέρει άνθηση στη διαδικτυακής ψυχοθεραπεία. Όλο και περισσότεροι συμβουλευόμενοι απευθύνονται σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας για συνεδρίες με on-line ψυχολογο μέσω διάφορων μορφών διαδικτυακής συμβουλευτικής όπως βιντεο-κλήσεων ή chat σε πραγματικό χρόνο ή email, είτε σε συνδυασμό με τις παραδοσιακές δια ζώσης συνεδρίες είτε αποκλειστικά.

 

Σε ποιους απευθύνεται η υπηρεσία " Ψυχολόγος online "


Εξυπηρετεί ανθρώπους που δεν έχουν τη δυνατότητα να έρθουν στο γραφείο του θεραπευτή ή της θεραπεύτριας είτε λόγω απόστασης είτε λόγω προγράμματος αλλά και λόγω διαφόρων θεμάτων υγείας. Δε μπορούν ή δε θέλουν να μετακινηθούν από τον χώρο τους. Βρίσκονται μακριά από το γραφείο του ψυχολόγου. Χρειάζονται περιστασιακά την συμβουλή του. Μετακόμισαν σε άλλη πόλη ή στο εξωτερικό αφού είχαν ήδη ξεκινήσει την ψυχοθεραπεία τους.

Πως πραγματοποιούνται οι συνεδρίες ψυχοθεραπείας online


Ψυχολόγος online

Η συνεδρία online ψυχολόγου με τη χρήση Skype, Viber ή Zoom είναι ιδανική εάν θέλετε μια εμπειρία που να είναι συγκρίσιμη με την προσωπική επίσκεψη σε έναν ψυχολόγο. Θα μπορείτε να έχετε οπτική επαφή και να ακούτε ο ένας τον τόνο της φωνής του άλλου. Συνιστώ αυτόν τον τύπο συνεδρίας έναντι άλλων, καθώς παρέχει τa πιο καλά ψυχοθεραπευτικά αποτελέσματα.

Θεραπεία μέσω ανταλλαγής μηνυμάτων σε πραγματικό χρόνο

Η αποστολή μηνυμάτων (σε πραγματικό χρόνο) στον ψυχολόγο σας, επιτρέπει να αφιερώσετε χρόνο και να γράψετε περισσότερα, κάτι που με τη σειρά του επιτρέπει στον online ψυχολόγο να διατυπώσει μια πιο λεπτομερή απάντηση. Είναι επίσης χρήσιμο αν θέλετε να σημειώσετε κάτι που θα θέλατε να συζητήσετε στην επόμενη ζωντανή συνεδρία σας.

Θεραπεία μέσω τηλεφώνου

Χρησιμοποιώντας το τηλέφωνό σας, μπορείτε να μιλήσετε με τον θεραπευτή σας. Η online ψυχοθεραπεία είναι εφικτή και μέσω τηλεφώνου. Παρόλο που δεν υπάρχει η δυνατότητα οπτικής επαφής, ένας έμπειρος ψυχολόγος μπορεί να ερμηνεύσει μέσα από τον τόνο της φωνής του θεραπευόμενου, τις σκέψεις και τα συναισθήματα.

Οφέλη της Διαδικτυακής Θεραπείας


Προσιτή

Μία από τις μεγαλύτερες διαφορές μεταξύ του online ψυχολόγου και της παραδοσιακής ψυχοθεραπείας (δια ζώσης), είναι ότι μπορείτε να μιλήσετε με τον ψυχολόγο σας οποιαδήποτε στιγμή και από οπουδήποτε υπάρχει σύνδεση στο Διαδίκτυο. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι εκτιμούν τις λειτουργίες που συχνά συνδέονται με τη θεραπεία που βασίζεται στην τεχνολογία, όπως η ανταλλαγή μηνυμάτων, η ζωντανή συνομιλία, οι τηλεφωνικές κλήσεις και οι βιντεοκλήσεις.

Άνεση

Μερικοί άνθρωποι μπορεί να έχουν πρόβλημα ή να αγχώνονται μιλώντας πρόσωπο με πρόσωπο με έναν ψυχολόγο σε ένα ιδιωτικό γραφείο. Η υπηρεσία ψυχολόγος online,  επιτρέπει σε οποιονδήποτε να έχει μια εναλλακτική μορφή επικοινωνίας που τον κάνει να αισθάνεται πιο άνετα σε ένα συγκεκριμένο περιβάλλον. Είτε μέσω μηνύματων, είτε μέσω ζωντανής συνομιλίας, βιντεοκλήσεων,η οικοδόμηση μιας σχέσης με τον ψυχολόγο σας με αυτούς τους τρόπους είναι αποτελεσματική επειδή είναι άνετη.

Ιδιωτικότητα

Το απόρρητο είναι μια σημαντική ανησυχία για πολλούς όταν πρόκειται για την φροντίδα της ψυχικής υγείας. Με τη διαδικτυακή ψυχοθεραπεία, δεν υπάρχει κίνδυνος να συναντήσετε κάποιον που γνωρίζετε ή να σας δει κάποιος να πηγαίνετε στο γραφείο του θεραπευτή. Αυτό είναι ένα άλλο όφελος από το να μην χρειάζεται να φύγετε από το σπίτι για μια συνεδρία ψυχοθεραπείας.

Σε περίπτωση παραβίασης του απορρήτου από τρίτους με υπαιτιότητα του πελάτη ο ψυχολόγος δεν φέρει ουδεμία ευθύνη. Για κάθε ψευδή δήλωση του πελάτη δεν ευθύνεται ο ψυχολόγος. Τα στοιχεία επικοινωνίας σας θα χρησιμοποιηθούν μόνο για την έκδοση της απόδειξης σας, η οποία θα σας αποσταλεί μέσω e-mail στην διεύθυνση που θα μου υποδείξετε.

Εύκολος και ευέλικτος προγραμματισμός

Μπορεί να είναι δύσκολο για την παραδοσιακή θεραπεία να ενταχθεί στο πρόγραμμά σας εάν έχετε έναν πολυάσχολο τρόπο ζωής που καθιστά δύσκολο να βρείτε μια ελεύθερη ώρα. Η συνεργασία με έναν online ψυχολόγο στο διαδίκτυο σημαίνει ότι μπορείτε να του στείλετε μήνυμα όποτε χρειαστεί, προκειμένου να συνδεθείτε με έναν ειδικό που προσφέρει συμβουλευτική και υποστήριξη όταν το χρειάζεστε.

Είναι η διαδικτυακή θεραπεία κατάλληλη για εσάς;


Συνήθη αιτήματα για online συνεδρία

• Αγχώδείς διαταραχές
• Διαταραχές συναισθήματος (κατάθλιψη)
• Φοβίες
• Θεραπεία ζευγαριού (προβλήματα επικοινωνίας, προβλήματα σχέσεων)
• Συμβουλευτική γονέων
• Διαχείριση θυμού

Κοινές ανησυχίες της διαδικτυακής θεραπείας – Συχνές ερωτήσεις


Είναι ασφαλείς οι online συνεδρίες;

Είτε αυτοπροσώπως είτε διαδικτυακά, οι θεραπευτές υποχρεούνται νομικά να διατηρούν όλα όσα συζητούνται στις συνεδρίες εμπιστευτικά, εκτός εάν εκφράσετε την επιθυμία να βλάψετε τον εαυτό σας ή τους άλλους.

Μπορεί να υποκαταστήσει την κλασική ψυχοθεραπεία ;

Το να είσαι σε κάποια μορφή ψυχοθεραπείας, είναι καλύτερο από το να μην είσαι. Η διαδικτυακή συνεδρία είναι η ίδια υπηρεσία με την δια ζώσης ψυχοθεραπεία. Υπάρχουν διαφορές, αλλά είναι μία μορφή ψυχοθεραπείας που ολοένα κερδίζει έδαφος λόγω της εποχής και των ρυθμών που βιώνουμε. Επίσης σκεφτείτε να είστε/ κατοικείτε στο εξωτερικό και να μην υπάρχει κάποιος ειδικός ψυχικής υγείας να απευθυνθείτε που να μιλάει την γλώσσα σας. Σκεφτείτε πόσο δυσβάσταχτο θα ήταν να έπρεπε να το διαχειριστείτε αυτό. Με μια συνεδρία με έναν ψυχολόγο οnline,  όλα αυτά λύνονται πολύ πιο άμεσα και εύκολα πια.

Πως κλείνω ραντεβού για ψυχοθεραπεία online;


Είτε είστε κάτοικος εσωτερικού ή εξωτερικού μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου τηλεφωνικά ή μέσω e-mail.

Πως γίνεται η πληρωμή για ψυχοθεραπεία online;


Οι συνεδρίες για ψυχοθεραπεία online προπληρώνονται με κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό του γραφείου μου. Αφού επικοινωνήσετε μαζί μou μέσω e-mail η τηλεφώνου, σας αποστέλλονται όλα τα απαραίτητα διαδικαστικά ώστε να διεξαχθεί η online συνεδρία μας.