Ψυχοθεραπεία – Σκέφτομαι να ξεκινήσω …

Ψυχοθεραπεία - Σκέφτομαι να ξεκινήσω ...

Οδηγίες προς μελλοντικούς θεραπευόμενους.. Εάν θέλετε να ξεκινήσετε ψυχοθεραπεία.

Να είστε έτοιμοι να δεσμευτείτε (Το διάστημα αλλάζει ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε ανθρώπου ) γιατί μόνο έτσι θα παρατηρήσετε αποτελέσματα!

Να μην ξεκινήσετε επειδή το κάνει η φίλη σας η κουμπάρα σας ή η μαμά σας.. Δεν θα έχει καμία επιτυχία πιστέψτε με!

Δοκιμάστε δύο ειδικούς για να δείτε με ποιον ταιριάζετε καλύτερα, διότι δεν έχουν όλοι την ίδια εκπαίδευση, την ίδια προσέγγιση και την ίδια προσωπικότητα!

Προσπαθήστε να εμπιστευτείτε και να ακολουθήσετε το ρυθμό της θεραπείας που έχετε επιλέξει χωρίς να αμφισβητείτε ή να είστε καχύποπτοι για την διαδικασία!

Η ψυχοθεραπεία δεν είναι για μία μόνο φορά, αυτό ονομάζεται crisis intervention… Η πιο βραχυπρόθεσμη μορφή ψυχοθεραπείας αποτελείται από 8 έως 10 συνεδρίες..

Όσο κι αν έχει αλλάξει η άποψη των ανθρώπων για την ψυχοθεραπεία στην Ελλάδα καλό θα είναι όταν αποφασίσετε με ποιον ειδικό θα συνεργαστείτε να του εκθέσετε όλες σας τις απορίες και τους προβληματισμούς σχετικά με τη διαδικασία της ψυχοθεραπείας. Και αυτό το λέω λόγω της ανεπαρκούς ή λανθασμένης ενημέρωσης που επικρατεί.

Σύμφωνα με έρευνες η ψυχοθεραπεία είναι πολύ πιο χρήσιμη για ανθρώπους που βλέπουν τα ραντεβού τους ως κάτι σημαντικό και με αξία για τη ζωή τους και για τους περισσότερους ανθρώπους τα χρήματα συμβολίζουν την αξία.

Όταν οι άνθρωποι κάνουν την Ψυχοθεραπεία προτεραιότητά τους και αποδέχονται τη χρηματική δέσμευση που απαιτείται βιώνουν γρηγορότερη και θετικότερη αλλαγή στη ζωή τους!

Οι άνθρωποι που δεν είναι τυπικοί στα ραντεβού τους τείνουν να έχουν προβλήματα δέσμευσης με τους άλλους ανθρώπους, και τον ίδιο τους τον εαυτό, είναι αφερέγγυοι και σπανία παρατηρείται κάποια θετική αλλαγή στην ζωή τους!

Γι’ αυτό μην εκπλαγείτε εάν ο ψυχολόγος σας, σας ενημερώσει για την πολιτική των πληρωμών του σε περίπτωση ακυρώσεων ή μεταφορών. Το κάνει γιατί έχει προηγηθεί κάποια έρευνα γύρω από το αντικείμενο του.

Ότι και να κάνετε να το κάνετε σωστά! Όλο το παραπάνω κείμενο αφιερωμένο στους πολλούς που ότι έχουν κάνει το έχουν κάνει πολύ σωστά!
#takingmyjobseriously #verydifficultinthiscountry #ilovechallenges #studying #learning #peoplechangedrastically

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο στα social media: