Βιογραφικό Ψυχολόγου

Ευφροσύνη Αναγνωστοπούλου, MSc - Βιογραφικό ψυχολόγου


Το επάγγελμα του ψυχολόγου κατέχει εδώ και καιρό τη θέση του στην Ελλάδα. Πριν επισκεφτεί ένα γραφείο ψυχολόγου για πρώτη φορά, ο θεραπευόμενος θα πρέπει να γνωρίζει την ψυχοθεραπευτική του προσέγγιση τις σπουδές του και την επαγγελματική του κατάρτιση ( βιογραφικό ψυχολόγου ). Στη σελίδα αυτή θα βρείτε το βιογραφικό μου καθώς και πληροφορίες σχετικά με την επαγγελματική μου κατάρτιση.

Βιογραφικό Ψυχολόγου - Σπουδές

Πραγματοποίησα τις σπουδές μου στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο Τμήμα του Πρόγραμματος Ψυχολογίας.

Στη συνέχεια ολοκλήρωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές ψυχολόγου (MSc) στο Αμερικάνικο Kολέγιο, λαμβάνοντας το μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Εφαρμοσμένη Ψυχολογία με Ειδίκευση στην Συμβουλευτική. (MSc in Applied Psychology/Specialization in Counseling). Η διπλωματική εργασία μου είναι δημοσιευμένη στη βιβλιοθήκη του Αμερικάνικου Kολεγίου και έχει ως τίτλο "Narcissism and Facebook: μια μελέτη σε ελληνικό δείγμα." Η μελέτη μου εξετάζει τη σχέση μεταξύ των ναρκισσιστικών χαρακτηριστικών προσωπικότητας και τη χρήση του Facebook.

Η εκπαίδευσή μου ως ψυχολόγος αφορά στην Θεραπεία Συμπεριφοράς των Διαταραχών Άγχους που πραγματοποιήθηκε από το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής (Ε.Π.Ι.Ψ.Υ) – την Α” Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών – Αιγινητείου Νοσοκομείου – και την Μονάδα Θεραπειών Συμπεριφοράς του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Αθηνών. Στη διετή αυτή ειδίκευση η διπλωματική μου εργασία έχει ως τίτλο  "Ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή και οικόγενεια¨ όπου εξετάζει το ρόλο της οικογένειας στα άτομα που πάσχουν από Ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή.

Είμαι κάτοχος  Άδειας Ασκήσεως Επαγγέλματος Ψυχολόγου με αριθμό Πρωτοκόλλου 3414.

Στα πλαίσια της συνεχιζόμενης επαγγελματικής μου κατάρτισης και παράλληλα με την ψυχοθεραπευτική μου εκπαίδευση, παρακολούθησα πολλά εξειδικευμένα εκπαιδευτικά σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα και κατέχω πιστοποιητικό εκπαίδευσης και επιμόρφωσης στη Δυσλεξία και τις Μαθησιακές Δυσκολίες του Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και πιστοποιητικό επιμόρφωσης στην Επιστήμη της Ευτυχίας- "Science of Happiness" του Πανεπιστημίου Berkeley.

Βιογραφικό Ψυχολόγου - Επαγγελματική του κατάρτιση

Έχω εργαστεί ως Συμβουλευτική Ψυχολόγος στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ε.Κ.Κ.Α), Στο Δήμο Παλλήνης στην Κοινωνική Υπηρεσία, στην Παμμακάριστο «Ίδρυμα για το παιδί», στο Αιγινήτειο νοσοκομείο Αθηνών, όπως επίσης και στον Ο.ΚΑ.ΝΑ.

Τα τελευταία δέκα χρόνια βρίσκομαι κάτω από εποπτεία για τους θεραπευόμενους που παρακολουθώ, όπως επίσης  έχω κάνει την δικιά μου ψυχοθεραπεία η οποία είναι σαφώς συνεχιζόμενη όσο ασκώ αυτό το επάγγελμα.

Από το 2012 διατηρώ το ιδιωτικό μου γραφείο ψυχολόγου ( Ψυχολόγος Παλλήνη , Αθήνα  - Ευφροσύνη Αναγνωστοπούλου, MSc ) , ενώ παράλληλα συνεργάζομαι με θεραπευτικά πλαίσια όπου πραγματοποιώ ατομικές και ομαδικές θεραπείες σε ενηλίκους, εφήβους,  γονείς και ζευγάρια.

Το βιογραφικό ψυχολόγου περιλαμβάνει επίσης η παρακολούθηση πανευρωπαϊκά και πανελλήνια επιστημονικά συνέδρια που αφορούν στην πρόληψη, διάγνωση και θεραπεία των ψυχικών διαταραχών και στην παρουσίαση πρόσφατων επιστημονικών ερευνών και αποτελεσμάτων τους.