Κακοποίηση – Bullying

Εάν έχετε έρθει σε αυτό το σημείο της ιστοσελίδας μου, θα πρέπει να έχετε βρει το θάρρος και αρχίσει να ψάχνετε για ένα δίκτυο υποστήριξης .

Ψυχολογικό τραύμα είναι μια συναισθηματική βλάβη, που συνήθως προκύπτει από μια εξαιρετικά αγχωτική ή απειλητική κατάσταση για τη ζωή, η οποία μπορεί να διαρκέσει μερικές ώρες ή ακόμα και χρόνια. Το ψυχολογικό τραύμα μπορεί να έχει προκληθεί από σωματική, συναισθηματική, ψυχολογική ή σεξουαλική κακοποίηση.

Η κακοποίηση – Bullying σαν λέξη μπορεί για πολύ καιρό να ήταν ξένη προς εσένα. Για να παραδεχτείς ότι έχεις κακοποιηθεί, δεν είναι πάντα εύκολο, ειδικά αν ο υβριστής ήταν κάποιος που θεωρούσες αξιόπιστο, και έτρεφες συναισθήματα  αγάπης και εκτίμησης. Μπορεί να τον/την έχεις συγχωρέσει και να του έδωσες και άλλες ευκαιρίες, αλλά η εμπιστοσύνη σου έπαψε να υπάρχει και εσύ “τραυματίστηκες”. Η βια μπορεί να είναι σωματική, λεκτική ή συναισθηματική. Καμία μορφής βια δεν είναι αποδεκτή και δεν θα πρέπει να ασκείτε σε κανέναν άνθρωπο. Ο κύκλος της βίας σπάει μόνο όταν την καταγγείλουμε ή την μοιραστούμε με κάποιον. Η κάλυψη της βίας είναι συνενοχή.

Ωστόσο, πρέπει να ήρθε ένα σημείο καμπής στη ζωή σου όπου συνειδητοποιήσες ότι έχεις αποξενωθεί από όλους τους φίλους σου, δημιούργησες έναν τοίχο απορρήτου με τους γονείς σου, ίσως είχες την ανάγκη να φοράς μακρυμάνικα για να καλύψεις τις μελανιές στο σώμα σου.

Συναισθηματικά, λόγω του bullying μπορεί να εχάσες το κέφι σου για τη ζωή. Η αυτοεκτίμηση και ο αυτοσεβασμός έχουν μειωθεί και έχεις πειστεί ότι δεν αξίζεις πολύ. Η εικόνα του σώματός σου έχει αλλάξει και έχεις πολύ λίγη συμπάθεια για το ποιος είσαι.

Εάν οποιοδήποτε από τα παραπάνω ισχύει, σημαίνει ότι έχεις δεχτεί bullying και έχεις την ανάγκη να εξετάσεις μερικές από τις επαναλαμβανόμενες αναμνήσεις, σκέψεις, ή αναδρομές στο παρελθόν σχετικά με τα γεγονότα του παρελθόντος ή τις σχέσεις. Σε όλο αυτό θα ήθελα να σου προσφέρω ένα εμπιστευτικό και μη επικριτικό χώρο όπου μπορείς να προσπαθήσεις σταδιακά να επανασυνδεθείς με τον εαυτό σου, το σώμα σου και ένα άλλο ανθρώπινο ον.

Οι επιθυμίες σου και οι ανάγκες σου θα γίνουν σεβαστές και η θεραπεία θα προχωρήσει με την ταχύτητα και το βάθος που εσύ επιθυμείς.

που κανω καταγγελια για bullying

Χρήσιμες πληροφορίες ( Που κάνω καταγγελία για bullying )

  • Ένωση “Μαζί για το Παιδί Τηλ: 11525
  • Χαμόγελο του Παιδιού Τηλ: 1056