Θεραπεία ζευγαριού

Η θεραπεία ζευγαριού απευθύνεται στα μέλη του ζευγαριού που νιώθουν ότι δεν παίρνουν την ικανοποίηση και πληρότητα που θα ήθελαν μέσα από τη σχέση. Η εμπειρία που έχει ο κάθε άνθρωπος για τη σχέση μέσα από την εμπειρία της πατρικής του οικογένειας, συχνά επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο δημιουργεί αργότερα τις δικές του προσωπικές σχέσεις.

Η θεραπεία ζευγαριού είναι η συνειδητή προσπάθεια δύο συντρόφων να ζητήσουν τη βοήθεια ενός ψυχολόγου για να κατανοήσουν τον τρόπο που αλληλεπιδρούν, καθώς οι δύο ξεχωριστοί κόσμοι τους συναντιούνται.

Η θεραπεία ζευγαριού, βοηθάει το ζευγάρι να ορίσει τα θέματα που το δυσκολεύουν, να ξεκαθαρίσει το κάθε μέλος σε ποιο βαθμό τον/την αφορούν και τι μπορεί να γίνει για να βελτιωθεί η σχέση. Επίσης, βοηθάει στη βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ του ζευγαριού, όπως και σε θέματα που αφορούν το γονεϊκό ρόλο, την αυτονομία του κάθε μέλους και την ερωτική τους σχέση.

Αυτό σημαίνει ότι μετά τη λήξη της θεραπευτικής διαδικασίας, οι σύντροφοι μπορεί να επιλέξουν να συνεχίσουν την κοινή ζωή τους ή ενδέχεται να συνειδητοποιήσουν πως θα ήταν καλύτερα να ακολουθήσουν χωριστούς δρόμους. Η τελική επιλογή τους εξαρτάται από τους λόγους που εξ' αρχής τους οδήγησαν στο γραφείο του θεραπευτή και είναι πάντα επιθυμητή, αφού είναι αποτέλεσμα αμοιβαίας και συνειδητής απόφασης και των δυο μερών της σχέσης.