Ψυχολόγος online – Διαδικτυακή Συνεδρία

Ψυχολόγος online ή Διαδικτυακή Συνεδρία ή Διαδικτυακή συμβουλευτική είναι η παροχή επαγγελματικών υπηρεσιών ψυχικής υγείας μέσω διαδικτύου.

Λόγω των εξαιρετικά δύσκολων και πρωτόγνωρων συνθηκών που όλοι βιώνουμε εξ΄αιτίας της πανδημίας, επικοινωνήστε μέσω email ή τηλεφώνου για να προγραμματίσετε τη συνεδρία σας.

Σας προσφέρω τις εν λόγω υπηρεσίες κατά κανόνα μέσω email ή chat σε πραγματικό χρόνο ή μέσω βιντεο-συσκέψεων. Ορισμένοι θεραπευόμενοι χρησιμοποιούν τη διαδικτυακή συμβουλευτική σε συνδυασμό με την παραδοσιακή δια ζώσης ψυχοθεραπεία, ενώ συνεχώς αυξανόμενος αριθμός θεραπευόμενων χρησιμοποιεί τη διαδικτυακή συμβουλευτική αντικαθιστώντας πλήρως τις παραδοσιακές επισκέψεις στο γραφείο ενός θεραπευτή ή θεραπεύτριας.

Παρότι κάποιες μορφές τηλε-ψυχολογίας χρησιμοποιούνται εδώ και πάνω από 35 χρόνια, η έλευση του Διαδικτύου και των συστημάτων video chat, καθώς και η αυξανόμενη χρήση ευρυζωνικών συνδέσεων, έχουν συνεπιφέρει άνθηση στη διαδικτυακής ψυχοθεραπεία. Όλο και περισσότεροι συμβουλευόμενοι απευθύνονται σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας για συνεδρίες μέσω διάφορων μορφών διαδικτυακής συμβουλευτικής όπως βιντεο-συσκέψεις, τσατ σε πραγματικό χρόνο ή ασύγχρονο email, είτε σε συνδυασμό με τις παραδοσιακές δια ζώσης συνεδρίες είτε αποκλειστικά.

Σε ποιους απευθύνεται η υπηρεσία ” Ψυχολόγος online “

Εξυπηρετεί ανθρώπους που δεν έχουν τη δυνατότητα να έρθουν στο γραφείο του θεραπευτή ή της θεραπεύτριας είτε λόγω απόστασης είτε λόγω προγράμματος αλλά και λόγω διαφόρων θεμάτων υγείας. Δε μπορούν ή δε θέλουν να μετακινηθούν από τον χώρο τους. Βρίσκονται μακριά από το γραφείο του ψυχολόγου. Χρειάζονται περιστασιακά την συμβουλή του. Μετακόμισαν σε άλλη πόλη ή στο εξωτερικό αφού είχαν ήδη ξεκινήσει την ψυχοθεραπεία τους.

Η διαδικτυακή συμβουλευτική, μπορεί να λειτουργήσει συμπληρωματικά με τις “παραδοσιακές” συνεδρίες, καθώς και συμβουλευτικά-υποστηρικτικά για μια σύντομη χρονική περίοδο σε μια πληθώρα θεμάτων, αλλά δεν μπορεί να υποκαταστήσει την πρόσωπο-με-πρόσωπο επικοινωνία.

Πλεονεκτήματα

• Η διαδικτυακή συμβουλευτική ( Ψυχολόγος online ) παρέχει μεγαλύτερη ευκολία και ευελιξία με τον προγραμματισμό των ραντεβού.
• Χρονική αποδοτικότητα – δεν χρειάζεται, εάν μένετε μακριά από το γραφείο του ψυχολόγου, να διανύετε μεγάλες αποστάσεις προς και από το ραντεβού.
• Ευκολότερη πρόσβαση στην υπηρεσία από για όσους δεν μπορούν να εγκαταλείψουν το σπίτι ή ταξιδεύουν συχνά.
• Η διαδικτυακή συμβουλευτική είναι πιο αποτελεσματική, δεδομένου ότι ο συμβουλευόμενος αισθάνεται πιο άνετα και λιγότερο αμήχανα απ’ ότι αν βρισκόταν στο πιο παραδοσιακό πλαίσιο του γραφείου. Ως εκ τούτου, είναι πιθανότερο να ανοιχτεί πιο εύκολα, επιτρέποντας στον ψυχολόγο να τον βοηθήσει καλύτερα.

Απόρρητο

Όπως κάθε συνεδρία ψυχολόγου, έτσι και η διαδικτυακή συνεδρία διέπεται από το Απόρρητο του Ψυχολόγου. Άρση του απορρήτου και ενημέρωση συγγενών ή οικείων προσώπων ή των αρμοδίων αρχών πραγματοποιείται μόνο σε περιπτώσεις που υπάρχει κίνδυνος το άτομο να προβεί σε επικίνδυνες ενέργειες εναντίον του εαυτού του ή κάποιου άλλου ατόμου.

Σε περίπτωση παραβίασης του απορρήτου από τρίτους με υπαιτιότητα του πελάτη ο ψυχολόγος δεν φέρει ουδεμία ευθύνη. Για κάθε ψευδή δήλωση του πελάτη δεν ευθύνεται ο ψυχολόγος. Τα στοιχεία επικοινωνίας σας θα χρησιμοποιηθούν μόνο για την έκδοση της απόδειξης σας, η οποία θα σας αποσταλεί ταχυδρομικώς στην διεύθυνση που θα μου υποδείξετε.

Διαδικασία Κράτησης

Για να πραγματοποιήσετε την κράτηση σας επικοινωνήστε μαζί μου τηλεφωνικά ή μέσω e-mail.